BB: Je noemt welke gevaren het gebruik van bepaalde stoffen met zich meebrengt en herkent hoe deze gevaren worden aangegeven op pictogrammen en etiketten, zoals mate van brandbaarheid, giftigheid, explosiviteit. KGT: Je beschrijft welke gevaren het gebruik van bepaalde stoffen met zich meebrengt en herkent hoe deze gevaren worden aangegeven op pictogrammen en etiketten, zoals mate van brandbaarheid, giftigheid, explosiviteit.

Wat te doen bij gevaarlijke stoffen?

Om meer te weten te komen over de gevaren van verschillende stoffen ga je verschillende andere website’s bestuderen. De eerste die je gaat bestuderen gaat over wat je moet doen bij gevaarlijke stoffen. Klik op onderstaand plaatje en lees de tekst die je vindt als je op nummer “1”, “2” en “3” klikt.

De gevarensymbolen

Als je dat hebt gelezen ga je naar een website over de gevarensymbolen: www.gevarensymbolen.be/nl daar scroll je door tot je de symbolen gevonden hebt. Klik bij elk symbool op de informatie om er meer over te weten te komen. De symbolen zijn in 2015 vernieuwd en zien er nu in heel Europa hetzelfde uit! Erg handig, maar dan moet je wel weten wat elk symbool betekent. De symbolen zien er zo uit als het plaatje hieronder, klik op het plaatje en zoek op die pagina deze gevarensymbolen. Er is bij elk symbool “meer info” te vinden.

Download het stencil HIER.

Spel

Na het bestuderen van de gevarensymbolen is het tijd voor een spel! Met dit spel kun je zelfs een iPhone 7 winnen!! Het werkt zoals hieronder is uitgelegd:

Klik op het platje hierboven of ga naar www.reddeemoji.be en speel het. Laat je score zien als je klaar bent!